sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Syksyn näyttötyö


Syksyn näyttötyönä tein Jouluikkuna esillepano-ohjeistukset 6 eri Halpahalli -myymälään, Ohjeistukset tein Powerpointissa.

Projekti alkoi 20.10.
kun pidimme palaverin Jarin ( tilaaja) ja Anun ( ohjaajani) kesken, jossa minulle kerrottiin koko näyttötyön sisältö, miten projekti kulkee ja millä aikataululla.  Kävimme myös läpi ikkunan ideaa, tuotteita ja siinä käytettäviä materiaaleja.

Sain projektin vastuulleni. Tottakai kysyin apuja tutoriltani Mikaelalta ja ohjaajaltani Anulta tarvittaessa.

Minun täytyi luoda jonkilainen aikataulu siitä miten homma lähtisi etenemään.

Materiaalien tilaus oli tehtävä heti alussa, että ne ehtivät varmasti myymälöihin sovittuun päivään mennessä.
Tein Tarjous-tilaus -lomakkeen graafiselle suunnittelijalle ja painoon.  
Lomakkeessa oli tarkat tiedot tilattavista materiaaleista sekä infoa taitto-, paino- ja toimitusaikataulusta.

Lomaketta varten minun täytyi tehdä selvittelyjä ikkunan mitoista ym. Soitin jokaisen myymälän läpi selvittäen tarvittavat tiedot. Kyselin myös ikkunassa hyödynnettävistä kalusteista.

Tilattavia ikkunamateriaaleja olivat taustakuva, Iittala -logo ja slogan.

Lisäksi materiaaleina käytettiin Fiskarsin kautta tulevia lahjalaatikoita. Näitä lähdin selvittämään markkinointikoordinaattori Emman kautta.

Kun Tarjous-tilaus -lomake oli lähetetty, oli
minulla viikonloppu aikaa tehdä ohjeistukset valmiiksi.

Aloitin ikkunan ideoinnilla.
Tarkan tuotevalikoiman selvitin Jarin kautta, jotta valitsemiani tuotteita varmasti löytyi myymälöistä.
Piirsin ikkunan, laskin mittasuhdelaskuja ja sommittelin kalusteita ikkunaan.
Tämän jälkeen sijoittelin tuotteet paikoilleen. Kokeilin useita eri ratkaisuja.

Haastavimpana koin ikkunan kolmiulotteisuuden hahmottamisen. Tähän löytyi kuitenkin erittäin toimiva ratkaisu. Keräsin kotona pahvilaatikkoja ja pikkupurkkeja ja
kokeilin käsillä miltä ikkuna konkreettisesti näyttää.



Tämän jälkeen tein Powarin muut slidet. Tekemiini ohjeistuksiin kuuluivat jouluikkunan ja tasopöydän suunnittelu ja toteutus, sanalliset lisäohjeet, moodboard(tunnelmakartta), fokustuotteiden valinta ja keräys, myymälätietojen keräys, mainosmateriaalien keräys, rakennus- ja teippiohjeiden teko sekä kalusteiden ja somisteiden valinta.

Ohjeistukset lähtivät ensin ohjaajalleni Anulle, jonka jälkeen Jarin(tilaaja) kautta Halpahallien vastuuhenkilölle Tiinalle.
Tiinan hyväksyttyä ohjeistukset, lähtivät ne jokaisen myymälän ikkunarakentajalle.

Kun painolta tilatut materiaalit olivat lähteneet myymälöihin huolehdin vielä siitä, että ikkunoihin tulevat lahjalaatikot lähtevät Fiskarsin konttorilta.
Laatikoita ei ollutkaan alkuperäistä määrää joten jouduin arvioimaan jokaisen ikkunan määrän uudestaan. Jaoin laatikot myymälöiden kesken, pakkasin ne ja vein postitettavaksi.

Projektin aikana lähettelin varmistusviestejä graafiselle suunnittelijalle ja painoon sekä soittelin varmistussoittoja myymälöihin, jotta kaikki sujuisi ajallaan. Infosin myös ikkunaprojektin aikataulusta projektin osapuolille.

Ikkunat toteutettiin 10.11. mennessä. Tämän jälkeen sain  kuvia toteutuneista ikkunoista ja yllätyin positiivisesti. Ikkunat olivat nimittäin hyvin samannäköisiä kuin ohjeistuksissani, jee!

Lopuksi keräsin vielä projektin kustannukset Excel -taulukkoon.

Tässä muutama toteutunut ikkuna:



Työssä opin projektin hallinnasta, aikatauluttamisesta, materiaalien tilauksesta ja yhteydenpidosta eri osapuolten kanssa.
Opin miten projekti etenee pala palalta.Välillä nimittäin tuntui, että pää on täynnä hoidettavia asioita eikä oikein tiennyt mitä milloinkin kannattaa hoitaa.

Esitin näyttötyöni opettajalleni ja ohjaajalleni viime keskiviikkona. Sen jälkikeskustelusta jäivät mieleenainakin nämä asiat...

>Mikään ei mene niinkuin suunniteltu
>Aina on pientä kehittämisen varaa
>Aina kannattaa varmistaa ja kysyä
>Visualistin työssä pitää oppia tekemään "keskinkertaisesti". Aikaa pilkunviilaukseen ei ole kiivaassa työtahdissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti